από την καλή μας φίλη Έφη Λεμονίδου
Κέικ σοκολάτας
Στερεά υλικά:
2 κούπες αλεύρι
2κ.γ. μπεικιν
1κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
1/2 κούπα κακάο
Όλα μαζί τα κοσκινίζω και τα αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω με αυγοδάρτη με τη σειρά:
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορελαιο
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 γιαούρτι στραγγιστό
Και στο τέλος προσθέτω τα στερεά υλικά… βάζω το μίγμα σε φόρμα την οποία έχω βουτυρωσει και πασπαλισει με κακάο… ψήνω σε αντιστάσεις στους 180…ώρα δεν κράτησα.
Επάνω μπορείτε να κάνετε μια κλασική γκαναζ ( εγώ ζεσταίνω σε μπρίκι λίγο Νουνού και λιώνω μια κουβερτουρα)
Η δόση είναι για μια μικρή φόρμα με τρύπα ή μακρόστενη.
Έχει μια υγρασία μέσα το κέικ (φαίνεται στη φωτο)