από την καλή μας φίλη Ελένη Μπόιτση
Κάτι γρήγορο, εύκολο και σούπερ σοκολατένιο!
Είναι η πιο εύκολη συνταγή για κέικ, αρκεί να υπάρχει φούρνος μικροκυμάτων!
Είναι έτοιμο σε 10 λεπτά!
Υλικά
220 γρ αλεύρι γ.ο.χ. (ή 1 κ 1/2 φλιτζάνι)
85 γρ άγλυκο κακάο (ή 2/3 φλιτζανιού)
150 γρ ζάχαρη (ή 3/4 φλιτζανιού)
3 κ σ μπέικιν πάουντερ
130 γρ λάδι (ή 1/2 φλιτζάνι, ή λιωμένο βούτυρο)
550 γρ ζεστό (όχι καυτό) νερό.
1 κουβερτούρα γάλακτος!
Εκτέλεση
Το αλεύρι, το μπεικιν κ το κακάο τα κοσκινίζουμε σε ένα σκεύος. Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι και το νερό κ ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Γίνεται ένα πολύ υγρό υλικό.
Σε ένα άλλο σκεύος, αρκετά μικρότερο, που μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων, βάζουμε λαδόκολλα, για να βγει εύκολα, και ρίχνουμε το υλικό μας. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το σκεύος και τον φούρνο του καθενός.
Στα 5 λεπτά περίπου ανοίγουμε για να δούμε αν είναι έτοιμο. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μήπως ξεφουσκώσει, δεν πρόκειται! Αν είναι υγρό στην μέση το αφήνουμε λίγο ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο το αναποδογυρίζουμε σε άλλο σκεύος.
Περιχύνουμε την κουβερτούρα γάλακτος ( την σπάμε σε κομμάτια σε ένα μικρό σκεύος, βάζουμε 1 κ σ λάδι και 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων επίσης) κ καλή μας όρεξη!!