Σήμερα σας έχουμε μια συνταγή υπέροχη, πανεύκολη και νόστιμη με αυγά, πιπεριές και ντομάτες!
Σακσούκα! (Shakshuka), για τρελές βουτιές με ψωμί!
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κονσέρβες ή χάρτινες συκευασίες πολτό ντομάτας
1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
2 κουτ.γλ. κύμινο σκόνη
1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά σκόνη
1/2 κουτ. γλ. κόλιανδρο
1/2 κουτ. μπούκοβο (αν θέλετε)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
8 μεγάλα αυγά
1/2 φλ.τσ. θρυμματισμένη φέτα
Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα
Φέτες ψωμί, για σερβίρισμα
1 κουταλιά της σούπας μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κονσέρβες ή χάρτινες συκευασίες πολτό ντομάτας
1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
2 κουτ.γλ. κύμινο σκόνη
1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά σκόνη
1/2 κουτ. γλ. κόλιανδρο
1/2 κουτ. μπούκοβο (αν θέλετε)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
8 μεγάλα αυγά
1/2 φλ.τσ. θρυμματισμένη φέτα
Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα
Φέτες ψωμί, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους180 βαθμούς.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, θερμαίνετε λάδι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να καραμελωθούν, 20 λεπτά. Προσθέστε πιπεριές και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό περισσότερο. Ρίχνουμε ντομάτες και μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήστε να σιγοβράσει ελαφρώς, 10 λεπτά.
Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ταψί 25 Χ 40 (περίπου)
Φτιάξτε 8 φωλιές-τρύπες στην σάλτσα και στη συνέχεια σπάστε ένα αυγό σε κάθε φωλιά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε έως ότου τα ασπράδια αυγών αρχίσουν να πήζουν, 12 έως 15 λεπτά.
Γαρνίρετε με φέτα και γαρνίρετε με μαϊντανό. Σερβίρεται ζεστό με ψωμί.
Γαρνίρετε με φέτα και γαρνίρετε με μαϊντανό. Σερβίρεται ζεστό με ψωμί.
πηγη delish.com