Μία απίθανη πρόταση για πρώτο πιάτο σε τραπέζι, ή για ένα καθημερινό εύκολο γεύμα!
**ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ( Quiche Lorraine) εύκολη, με σφολιάτα για βάση ή ακόμα και με βάση πίτσας. **
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΑ!
Υλικά
1 ζύμη για πίτσα ή έτοιμη σφολιάτα για ταψάκι 26-28 εκ.
6 φέτες μπείκον ή γαλοπούλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (μπορείτε να το “βράσετε” πρώτα λίγο σε νερό να φύγει η σπιρτάδα)
3 αυγά χτυπημένα
1,5 κούπα γάλα
1,5 κούπα τριμμένο τυρί που λιώνει
αλάτι λίγο
1 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πώς γίνεται
Ανάβουμε τον φούρνο στους 220, πάνω κάτω αντιστάσεις
Το ψήσιμο της βάσης και τα μυστικά του (ισχύει γενικά σε ότι ψήνετε)
Το ψήσιμο σε ταψάκι αλουμινίου θα σας δώσει πιο τραγανή βάση. Αν βάλετε την ζύμη σε ταψάκι ανοξείδωτο, θα σας γίνει πιο μαλακή. Μπορείτε όμως να ψήσετε την ζύμη ως εξής: Βάζετε διπλό φύλλο αλουμινόχαρτου από την γυαλιστερη πλευρά να ακουμπάει στην ζύμη, για 8 λεπτά. Μετά βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε την ζύμη πάνω στο ταψάκι για 5-6 λεπτά ακόμα.
Χαμηλώνετε στους 160 βαθμούς
Μαραίνετε το κρεμμύδι, το κρατάτε στην άκρη, μετά σκουπίζετε το σκεύος από υγρασία και βάζετε το μπέικον να γίνει τραγανό.
-
Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το μπέικον, το κρεμμύδι, το γάλα και το αλάτι.
-
Ανακατεύετε αλεύρι με τυρί.
Ενώνετε τα 2 μείγματα και τα ρίχνετε στην προ-ψημένη ζύμη.
Σε 35΄ περίπου θα είναι έτοιμο.
πηγη allrecipes.com