ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΠΟ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΓΙΑ BURGERS!
Αν έχετε κρεοπώλη δικό σας, ζητήστε κιμά βουβαλίσιο, αξίζει πολύ!
Υλικά:
1κιλό κιμά από βουβαλίσια λάπα
αλάτι
πιπέρι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Το μυστικό είναι να ζητήσετε από τον κρεοπώλη να περάσει το κρέας από την κρεατομηχανή 1 φορά, χωρίς να το πιέσει ή να το πατήσει.
Σε λεκάνη προσθέτουμε τον κιμά με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρώς ,χωρίς να ζυμώσουμε με ένταση.
Στη συνέχεια σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα μπιφτέκια μας να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 μεριές.
Αφαιρούμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε 3 λεπτά να ΄΄ξεκουραστούν΄΄.
Σερβίρουμε σε ψωμάκι με καραμελωμένα κρεμμύδια, αγγουράκι πίκλα, μπέικον, μαγιονέζα, bbq sauce,ντομάτα, μαρούλι και τηγανητές πατάτες.
πηγη biosteakout.com