Κόκκορας κρασάτος από την Σαμοθράκη!
(σερβίρονται με τα παραδοσιακά φλομάρια)
Κόκορας κοκκινιστός με φλομάρια(Σαμοθράκη)
Υλικά
1 κόκορα τεμαχισμένο
½ κιλό φλομάρια (χυλοπίτες)
2 ντομάτες χοντροκομμένες
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό
Αλάτι, πιπέρι
Πώς γίνεται
Βάζετε μία κατσαρόλα το λάδι και αφήνετε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί βάζετε τα κομμάτια του κόκορα και τα αφήνετε να ροδίσουν γυρίζοντάς τα απ’ όλες τις πλευρές
Προσθέτετε το κρεμμύδι, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε 1 λίτρο νερό και αφήνετε τον κόκορα να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Στη συνέχεια προσθέτετε περίπου 1 ποτήρι ακόμα νερό, αφήνετε να πάρει μια βράση, ρίχνετε τα φλομάρια και αφήνετε για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό
συνταγή από την εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη