Ακόμα μια συνταγή από τα Κύθηρα!
Ένα φανταστικό απλό γλυκάκι που πιστεύω θα το τιμήσετε και ΣΤΙΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ!
ΜΕΛΟΧΟΝΤΡΟΣ!
(συνταγή από bettyscuisine.blogspot.com)
Τη συνταγή γι αυτό το γλυκάκι την έφερα από τα αγαπημένα Κύθηρα. Όπως μου εξήγησαν, η ονομασία οφείλεται στο ότι παλιότερα το έφτιαχναν με το μέλι που περίσσευε στις κερήρθες, το οποίο, αντί για σιμιγδάλι, το ανακάτευαν με χόντρο, δηλαδή αλεσμένο στάρι!
Υλικά για 3 μπολ:
1 κούπα μέλι
2 κούπες νερό
5-6 κουταλιές σιμιγδάλι
Κανέλα
Σουσάμι
Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά. Βγάζουμε 5-6 κουταλιές από το μείγμα σε μια κούπα και περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά.
Διαλύουμε μέσα το σιμιγδάλι, βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το μείγμα. Το βράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει ανακατεύοντας διαρκώς.
Το σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και σουσάμι ~ είναι καλύτερο ζεστό ή χλιαρό!
Έχει έντονα γλυκιά γεύση, αν βάλετε δε μέλι Κυθήρων μοσχοβολάει το σπίτι!