Πίτσα με βάση το κολοκύθι (αντί για ζύμη)! #glutenfree
Υλικά
3 μέτρια κολοκύθια, ή περίπου 4 φλιτζάνια τριμμένα κολοκύθια
1 μεγάλο αυγό
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
3 φλ.τσ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα, χωρισμένη
1/2 φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλ.τσ. κορν φλάουρ
αλάτι
1/4 κ.γλ. Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλ.τσ. σάλτσα πίτσας
κάποιο αλλαντικό χωρίς γλουτένη, όσο θέλετε π.χ. πεπερόνι
Βασιλικός, για γαρνιτούρα
1 μεγάλο αυγό
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
3 φλ.τσ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα, χωρισμένη
1/2 φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλ.τσ. κορν φλάουρ
αλάτι
1/4 κ.γλ. Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλ.τσ. σάλτσα πίτσας
κάποιο αλλαντικό χωρίς γλουτένη, όσο θέλετε π.χ. πεπερόνι
Βασιλικός, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220
Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί
Σε τρίφτη τυριού ή σε επεξεργαστή τροφίμων, τρίψτε κολοκυθάκια.
Πιέστε τα τριμμένα κολοκύθια να βγει κάθε υγρασία και στεγνώστε τα σε πετσέτα.
Μεταφέρετε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ με αυγό, σκόρδο, ρίγανη, 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, παρμεζάνα, και το κορν φλάουρ και σεζόν με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως.
Μεταφέρετε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ με αυγό, σκόρδο, ρίγανη, 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, παρμεζάνα, και το κορν φλάουρ και σεζόν με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως.
Μεταφέρετε τη «ζύμη»του κολοκυθιού στο ταψί και πατήστε να στρωθεί ωραία, χωρίς κενά
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και στεγνώσουν, 25 λεπτά.
Απλώνουμε μετά τη σάλτσα πίτσας πάνω από το κρούστα αυτή και μετά ρίχνουμε μοτσαρέλα και πεπερόνι. Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και η κρούστα τραγανή, περίπου 10 λεπτά περισσότερο. Γαρνίρετε με βασιλικό.
πηγη delish.com