Αν έχετε τα υλικά, μπείτε τώρα στην κουζίνα!
(υπάρχουν κάποιες σημειώσεις στο τέλος, διαβάστε τις)
Υλικα
-
1 πακέτο φύλλο κρουστας (χρησιμοποιείτε τα 7 φύλλα)
-
1200 γρ. ψαχνό κίτρινης ωμής κολοκυθας
-
1 κουτ.γλυκου κοπανισμένα γαρυφαλλα
-
2 κουτ. γλυκου κανελλα
-
3/4 φλυτζανιου καρυδοψιχα ψιλοκομμενη
-
1 φλυτζανι σιμιγδαλι χοντρο
-
1 φλυτζανι ζαχαρη
-
1/2 φλυτζανι σταφιδα
-
λαδι για αλειμμα των φυλλων
-
αχνη ζαχαρη για σερβιρισμα
Εκτέλεση
-
Παιρνω τα ψαχνα και τα τριβω στον μεγαλο τριφτη. Τα ανακατευω σε ενα μπωλ μαζι με τη ζαχαρη, τα πιεζω ελαφρα με το χερι και τα αφηνω για μιση ωρα.
-
Αφαιρω τα ζουμια που εχει βγαλει (οχι στραγγισμα τελειως) και προσθετω ολα τα αλλα υλικα για τη γεμιση.
-
Παιρνω το ταψι (χρησιμοποιω παραλληλογραμμο πυρεξ εγω) το αλειφω με λαδι και απλωνω 3 φυλλα λαδωνοντας τα ενα ενα.
-
Αδειαζω τη γεμιση, τη στρωνω, γυριζω τα περισσευματα των κατω φυλλων ωστε να ακουμπουν πανω στη γεμιση και προσθετω αλλα 3-4 φυλλα λαδωμενα.
-
Σερβίρω με άχνη και κανέλα αν θέλω
**Σημειώσεις
Την έκανα με κολοκύθα γλυκιά που έκανα γλυκό του κουταλιού! Κάτι πήγε λάθος και το εκμεταλλεύτηκα!
Επειδή η κολοκύθα είχε ήδη ζάχαρη, έβαλα την μισή ποσότητα της συνταγής
Επίσης χρησιμοποίησα φυτίνη + λάδι ανάμεικτο παντού
Στο πάνω φύλλο άλειψα λάδι+γάλα για ωραίο χρώμα
Έψησα την πίτα στον πάτο του φούρνου, αλλά χρησιμοποίησα κλασσικό ταψί.
Έψησα στον αέρα, 180 μέχρι που πήρε ωραίο χρώμα.
συνταγή από Cookpad,gr