ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΒΟΛΟΥ! Έτοιμη σε 5′
(από τον σεφ Γρηγόρη Χέλμη, η συνταγή σερβίρεται στο τσιπουράδικο Με ζεν)
ΥΛΙΚΑ
4 μέρη τριμμένη φέτα (π.χ. μετρήστε 1 φλ.τσ. ως “1 μέρος”)
2 μέρη ελαιόλαδο
1 μέρος πελτές τομάτας
Σκόρδο
Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Οι αναλογίες μπορούν να ποικίλλουν, ανάλογα με το πόσο βαριά και πικάντικη τη θέλετε, όπως επίσης παίζει ρόλο πόσο σκληρή ή μαλακή είναι (δηλαδή πόσο ελαιόλαδο «τραβάει») η φέτα, αν είναι πικάντικη, και φυσικά το ελαιόλαδο. Ιδανικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σκληρή και ελαφρώς πικάντικη φέτα στις παραπάνω αναλογίες −με ένα παρθένο μαλακό ελαιόλαδο−, αναμειγνύοντας καλά όλα τα υλικά.
πηγη lifo.gr