Υλικά και εκτέλεση
800γρ. ρώγες από ροζακί σταφύλι ή 1450 φλούδες από τις ρώγες
*μπορεί να γίνει με όποιο είδος σταφυλιού μας αρέσει.
740 ml ρακί ή τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
700 γρ. νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού
Διαδικασία
Αναμειγνύουμε τις ρώγες με τη ρακί ή το τσίπουρο και με βοήθεια ενός χωνιού τα ρίχνουμε σε ένα μπουκάλι. Πιέζουμε μέσα σε αυτό και τη φλούδα πορτοκαλιού και κλείνουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για ένα μήνα περίπου σε μέρος δροσερό και σε σκιά. Μετά το χρονικό αυτό διάστημα φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 5-7 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ σουρώνουμε το μείγμα με τη ρακί ή το τσίπουρο με ένα πολύ πυκνό σουρωτήρι.
Στη συνταγή ανέφερε πως το σούρωναν με ένα τουλπάνι, το οποίο και είναι ένα είδος υφάσματος που αφήνει το υγρό να περάσει εύκολα. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε το σιρόπι με αρχικό μας μείγμα και το λικέρ μας είναι έτοιμο.
Tip Εκτός από τον κλασσικό τρόπο που προσφέρεται ένα λικέρ, αξίζει να σημειωθεί πως το δοκίμασα φτιάχνοντας mojito και ήταν πραγματικά φανταστικό!
Πηγη 48foodstreet.gr