ΜΩΣΑΙΚΟ ΚΟΡΜΟΣ..με αβοκάντο!! χωρίς ζάχαρη & βούτυρο
ΥΛΙΚΑ
-
4 ώριμα αβοκάντο
-
1 φλ.τσ. κακάο
-
4 κ.σ. stevia κρυσταλική σε αναλογία 1/3 ή 1 κ.σ. υγρή στέβια ή 1 φλ.τσ. ζάχαρη καρύδας
-
1/2 φλ.τσ. κονιάκ
-
1/2 φλ.τσ. καρύδι ( ή αμύγδαλο)
-
1 συσκευασία μπισκότα digestive
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
200γρ σοκολάτα με στέβια και 80γρ εβαπορέ λάιτ
Πώς γίνεται
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και βάζουμε στο μίξερ το εσωτερικό τους μαζί με το κακάο και την στέβια.
Χτυπάμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Σπάμε με το χέρι μας τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μείγμα αφού το αφαιρέσουμε από το μίξερ.
Ανακατεύουμε με κουτάλι καλά βάζοντας και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε με κουτάλι καλά βάζοντας και τα καρύδια.
Σε μια μακρόστενη φόρμα βάζουμε μεμβράνη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα σκεπάζοντας το με μεμβράνη.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το εβαπορέ σε σημείο βρασμού αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε σε κομματάκια την σοκολάτα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει και να γίνει μια ωραία γκανάζ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει και να γίνει μια ωραία γκανάζ.
Βγάζουμε την φόρμα από την κατάψυξη την γυρνάμε ανάποδα βγάζοντας το μωσαϊκό μας και αφαιρούμε την μεμβράνη.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά την γκανάζ απο πάνω (προσοχή να μην είναι πολύ ζεστή) καλύπτουμε και τα πλαϊνά και τέλος με ένα πιρούνι κάνουμε πάνω σχέδιο κορμού
Ρίχνουμε σιγά-σιγά την γκανάζ απο πάνω (προσοχή να μην είναι πολύ ζεστή) καλύπτουμε και τα πλαϊνά και τέλος με ένα πιρούνι κάνουμε πάνω σχέδιο κορμού
Το διατηρούμε στο ψυγείο ( οχι κατάψυξη)