ΠΡΟΣΟΧΗ δεν μπαίνει κατάψυξη αλλά στο ψυγείο!
Υλικά
Μπισκότα πτι-μπερ 1 πακέτο με κακάο
Κάστανα βρασμένα 250 γρ
Αχνη ζάχαρη 100 γρ
Κακάο 100 γρ
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο (βιτάμ ή άλλο)
Αυγό 1
Κονιάκ 2 κουταλιές σούπας της αρεσκείας μας
Ινδική καρύδα ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας για επικάλυψη
Πώς γίνεται
Πλένουμε, χαράζουμε και βράζουμε τα κάστανα σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν τα καθαρίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές (εναλλακτικά έχουμε έτοιμα βρασμένα κάστανα του εμπορίου κι απλά τα πολτοποιούμε).
Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο (ίσα να λιώσει), κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ και τον πουρέ κάστανο. Τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας και στο τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα.
Ανακατεύουμε ελάχιστα κι απαλά για να μην σπάσουν περισσότερο τα μπισκότα. Στην μέση μιας λαδόκολλας απλώνουμε λωρίδα από το μείγμα μας.
Με την βοήθεια σπάτουλας δίνουμε το σχήμα που θέλουμε (πυραμίδα) και τυλίγουμε με την λαδόκολλα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει το μείγμα.
Στην συνέχεια κόβουμε σε μικρά πυραμιδάκια και τα βουτάμε περιμετρικά είτε σε ινδική καρύδα είτε σε τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
πηγη chefoulis.gr