Kushari ή Koshari ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της Αιγύπτου, νηστίσιμο για εμάς αν μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό στη ΝΗΣΤΕΙΑ!
Αποτελείται από μια βάση του ρυζιού με μαύρες φακές, ρεβύθια, μακαρόνια καλύπτεται από μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας με αιγυπτιακό σκόρδο και ξύδι.
Υλικά για 4-6 μερίδες, έχει αρκετά υλικά , αρκετή προετοιμασία
Για το Κοσάρι
1 1/2 φλιτζάνι φακές βρασμένες
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι
1/2 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
2 φλιτζάνια ζυμαρικά (κοφτό π.χ.)
250 γρ. ρεβύθια
λάδι
Νερό
λάδι
Νερό
Για την σάλτσα ντομάτας θα κάνετε όπως κάνετε για μια μακαρονάδα, με υλικά της αρεσκείας σας (με κρεμμύδι-σκόρδο-μπαχαρικά)
Για τα κρεμμύδια που θα ρίξετε από πάνω
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο σε ροδέλες
αλεύρι γ.ο.χ
αλάτι
λάδι
Πώς γίνεται
- Ραντίστε με αλάτι το κομμένο κρεμμύδι και βάλτε το σε αλεύρι. Σε μέτρια φωτιά το σωτάρετε-τηγανίζετε για 15′
- Φτιάχνετε την σάλτσα ντομάτας ή με φρέσκες ντομάτες κομμένες σε καρέ ή με κονσέρβα, όπως θα φτιάχνατε σάλτσα μακαρονιών (πρώτα κρεμμύδι-σκόρδο, ρίχνουμε την ντομάτα και μπαχαρικά) για 20′, ρίχνετε ξύδι και αφήνετε στην άκρη
- Βράζετε φακές-ρεβύθια μαζί (για συντομία)
- Βράζετε το ρύζι
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά , στο τέλος τα κρεμμύδια ως στόλισμα