από την καλή μας φίλη Μαρία Ν.Κίτσου
Έβαλα σε ένα βάζο:
500 γρμ.κράνα
400 γρμ.ζάχαρη
250 γρμ.τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
2 μοσχοκάρφια γαρύφαλλο
1 κομματάκι ξύλο καννέλας
Έκλεισα το βάζο με το καπάκι του και το άφησα για 40 μέρες στο μπαλκόνι μου, σε προσήλιο μέρος.
Όταν πέρασαν οι 40 μέρες, στράγγισα τα κράνα μου, βάζοντας ένα 4πλο τούλι στο στραγγιστήρι μου.
(Το λικέρ μου βγήκε σχετικά ανοιχτόχρωμο, επειδή τα κράνα μου ήταν σχετικά αγουρωπά. ΔΕΝ προσθέτω όμως χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το αφήνω ως έχει.)
Έπειτα πρόσθεσα λίγο-λίγο κι άλλο αλκοόλ, δοκιμάζοντας, μέχρι να φέρω το λικέρ στα …… γράδα της αρεσκείας μας…