Να μάθουμε την ηπειρώτικη πίτα “κοσμίρι” που συναντάμε και στην Άρτα (σας δίνουμε συνταγή από το Gourmed.gr)
Συστατικά:
375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 lt. φρέσκο γάλα
4 αυγά
1/2 kg. τυρί φέτα
λάδι
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Θρυμματίζουμε το τυρί και το ρίχνουμε σε μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το γάλα και όλα μαζί τα ρίχνουμε στο μπολ με το τυρί.
Προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο ακόμη αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι, το αλευρώνουμε και ελαφρώς και απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου μία ώρα.