Από τον καλό μας φίλο Βαγγέλη Λασπίτη
670 γρ αλευρι δυνατο (σκληρό)
40 γρ νωπη μαγια
210 γρ ζαχαρη
100 γρ γαλα εβαπορε + 100 γρ νερο
100 γρ βουτυρο αγελαδος
10 γρ μαχλεπι
3 γρ μαστιχα Χιου
3 αυγα
1 κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο για επαλυψη
μια πρεζα αλατι
σουσαμι ή αμυγδαλο
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180°C για 30 με 35 λεπτα.
Θελει πεντε φουσκωματα:
1. Οταν ζυμωσουμε το αφηνουμε 2 1/2 με 3 ωρες.
2. Το μεριδοποιουμε σε μπαλακια των 260 γρ και τα αφηνουμε για 20 λεπτα να ξανα φουσκωσουν.
3. Πλαθουμε σε μπαστουνακια και τα ξανα αφηνουμε για αλλα 20 λεπτα.
4. Πλεκουμε τις πλεξουδες και τις αφηνουμε για μια ωρα να φουσκωσουν και
5. Το τελικο φουσκωμα μεσα στον φουρνο.
Αυτη η διαδικασια γινεται για να μην ανοιξουν οταν ψηνωνται.