Μια φανταστική συνταγή, παρεΐστικη, για την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο!
Συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου (γίνεται ή στα κάρβουνα ή στον φούρνο)
Υλικά για 4 άτομα
-
- 1 χωριάτικο λουκάνικο (600γρ.)
- 5-6 τοματίνια
- 2-3 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα
- 1 κολοκύθι πράσινο
- 1 μικρό φινόκιο (αν δεν έχετε, βάζετε κρεμμύδι)
- 1 μικρή μελιτζάνα τσακώνικη (ή αν δεν βρείτε, βάζετε κλασσική)
- 200 ml ελαιόλαδο
- Χυμό και φλούδα από 1 πορτοκάλι
- 1 πιπεριά τσίλι ή λίγο μπούκοβο
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- Αλάτι χονδρό
Εκτέλεση
Μέσα σε μια λεκάνη (μπωλ μεγάλο) κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια. Χαράζουμε το λουκάνικο και βάζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, το χυμό από το πορτοκάλι, το τσιλι και αλατίζουμε .
Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε όλα σε διπλή λαδόκολλα. Κλείνουμε καλά και τα βάζουμε πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο στην σχάρα μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Σερβίρουμε με φέτα ψητή.
Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε όλα σε διπλή λαδόκολλα. Κλείνουμε καλά και τα βάζουμε πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο στην σχάρα μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Σερβίρουμε με φέτα ψητή.
Tips: Μπορούμε να το κάνουμε πιο εύκολα και στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά (αντιστάσεις ή αέρα)