ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑΡΑ χωρίς γλουτένη! #glutenfree
Υλικά
3 στήθη κοτόπουλου (βρασμένα με λεμόνι και άνιθο αν θέλετε)
1 πράσινο μήλο, ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μίσχοι σέλινου, ψιλοκομμένο
2/3 κ.γλ. μαγιονέζα χωρίς γλουτένη
2 κουταλιές της σούπας. χυμό λεμονιού
αλάτι kosher
Φρεσκοσπασμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας. ψιλοκομμένο άνηθο, για γαρνιτούρα
6 φέτες λεμονιού (προαιρετικό για το βράσιμο του κοτόπουλου)
6 κλαδάκια άνηθο (προαιρετικά για το βράσιμο του κοτόπουλου)
1 πράσινο μήλο, ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μίσχοι σέλινου, ψιλοκομμένο
2/3 κ.γλ. μαγιονέζα χωρίς γλουτένη
2 κουταλιές της σούπας. χυμό λεμονιού
αλάτι kosher
Φρεσκοσπασμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας. ψιλοκομμένο άνηθο, για γαρνιτούρα
6 φέτες λεμονιού (προαιρετικό για το βράσιμο του κοτόπουλου)
6 κλαδάκια άνηθο (προαιρετικά για το βράσιμο του κοτόπουλου)
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τακτοποιήστε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα στρώμα. Εάν χρησιμοποιείτε, τοποθετήστε φέτες λεμονιού και άνηθο κλαδάκια στο κοτόπουλο.
Ρίξτε νερό πάνω στο στήθος κοτόπουλου, τόσο ώστε να περνάει το κοτόπουλο για 2-3 εκατοστά. Μόλις πάρει βράση ,μετά σιγοβράζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι το κέντρο του κοτόπουλου να βράσει
Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια -μπουκιές
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε κοτόπουλο, μήλο, κρεμμύδι και σέλινο.
Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε μαγιονέζα και χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν.
Ρίξτε το σάλτσα πάνω από το μείγμα κοτόπουλου
Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια -μπουκιές
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε κοτόπουλο, μήλο, κρεμμύδι και σέλινο.
Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε μαγιονέζα και χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν.
Ρίξτε το σάλτσα πάνω από το μείγμα κοτόπουλου
Γαρνίρετε με άνηθο και σερβίρετε.