Υλικά για 2 κιλά σουτζουκάκια.
ΟΙ ΚΙΜΑΔΕΣ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (από λάπα με το λίπος της)
1 κιλό κιμά από μεγάλο αρνί με λίπος απ την ουρά του (ζυγούρι)
ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
180 γραμ. κρεμμύδι ή δυο μεγάλα (τριμμένα στον τρίφτη με το ζουμί τους)
4 σκελίδες μεγάλες σκόρδο (τριμμένες στον τρίφτη)
30 γραμ. αλάτι (2 κουτ. σουπ. μεγάλες)
4 γραμ. κύμινο (2 κουτ. γλυκ. κοφτές περίπου)
4 γραμ. μπαχάρι τριμμένο (2 κουτ. γλυκ. κοφτές περίπου)
5 γραμ. πάπρικα γλυκιά (2 κουτ. γλυκ. λίγο περισσότερο από κοφτές περίπου)
3 γραμ. τσιμένι (2 κουτ. γλυκ. λιγότερο από κοφτές)
3 γραμ. κόλιανδρο τριμένο (2 κουτ. γλυκ. σχεδόν γεμάτες περίπου)
2 γραμ. πιπέρι μαύρο (1 κουτ. γλυκ. κοφτό περίπου)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τους δυο κιμάδες και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε πολύ καλά, αν ο κιμάς κολλάει στα χέρια τα βρέχουμε με νερό. Σημαντικό ο κιμάς πριν το ζύμωμα να είναι πολύ κρύος. Μετά από ένα καλό ζύμωμα βάζουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για καμιά ώρα. Αφού περάσει η ώρα βγάζουμε απ’ το ψυγείο τον κιμά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα και ζυμώνουμε ξανά πολύ καλά.
Σκεπάζουμε τον κιμά και τον βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε
πηγη afoi-malliora.gr