Ιδανικά για τον καφέ σας!
Υλικά
600 γραμ. αλεύρι
180 γραμ. ζάχαρη
180 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (αγελαδινό κατά προτίμηση)
5 γραμ. μπέικιν πάουντερ
½ ποτήρι γάλα
3 αυγά
2 βανίλιες
600 γραμ. αλεύρι
180 γραμ. ζάχαρη
180 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (αγελαδινό κατά προτίμηση)
5 γραμ. μπέικιν πάουντερ
½ ποτήρι γάλα
3 αυγά
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος εκτός από το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου. Ζυμώνουμε μέχρι που το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος εκτός από το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου. Ζυμώνουμε μέχρι που το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα και την ανοίγουμε μπαστουνάκι. Ενώνουμε τις δύο άκρες και το τυλίγουμε σε σχήμα πλεξούδας. Βάζουμε τα κουλουράκια στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Τέλος τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, αέρα.
πηγη xrysessyntages.gr