Από την καλή μας φίλη Μαρίνα Μωυσιάδου
Μοσχομυριστα κουλουρακια κανελας!!!!!
Υλικα:
1 ποτηρι τσαγιου σπορελαιο-
1 ποτηρι τσαγιου πορτοκαλαδα με ανθρακικο-
1 ποτηρι ζαχαρη (εγω εβαλα μαυρη)-
1 μπεικιν (4 κ.γλ. μπείκιν)
μισο κουταλακι του γλυκου σοδα- (αν δεν θέλετε σόδα, την αντικαθιστάτε με μπέικιν -εξτρα από την ποσότητα της συνταγής- και βάζετε + 1,5 κ.γλ ακόμα μπέικιν = σύνολο 5,5 κ.γλ μπέικιν για όλη την συνταγή
1 κουτ,γλυκου κανελα-
μισο κουτ.γλυκου γαρυφαλο-
ξυσμα απο μισο πορτοκαλι-
3 ποτηρια τσαγιου αλευρι (το αλευρι σιγα σιγα γιατι μπορει να χρειαστει και λιγοτερο ή περισσοτερο μεχρι η ζυμη να γινει λεια).
Εκτέλεση
Πρωτα όλα τα υγρα και μετα τα στερεα , τα ενώνουμε και ζυμωνουμε,
Αφηνουμε την ζυμη για μιση ωρα στο ψυγειο
Πλαθουμε οτι σχημα θελουμε.
Σε προθεμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους, αέρα, για 10 με 15 λεπτα [στον δικο μου φουρνο τα αφησα ακριβως 15 λεπτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ❤️