Μια ζύμη που θα βράσετε τα υλικά της! Μόνον σε μας θα βρείτε πραγματικά πρωτότυπες συνταγές!
Αυτή η ζύμη γίνεται για μπουρεκάκια ή αν 3πλασιάσετε τις δόσεις, μια πολύ ενδιαφέρουσα πίτα, με 2 φύλλα (1 πάνω + 1 κάτω.)
Υλικά
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ νερό
60 γρ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
80 γρ νερό
60 γρ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Πώς γίνεται
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ελαιόλαδο και το αλάτι και το βάζουμε να πάρει βράση.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και στη μέση σχηματίζουμε ένα κενό. Σε αυτό ρίχνουμε το βρασμένο νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και στη μέση σχηματίζουμε ένα κενό. Σε αυτό ρίχνουμε το βρασμένο νερό.
Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύουμε κι όταν μπορούμε πια να δουλέψουμε με τα χέρια μας τη ζεστή ζύμη, συνεχίζουμε με αυτά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη λεία και ομοιογενή. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Αλευρώνουμε τον πάγκο πάνω στο οποίο θα ανοίξουμε το φύλλο. Με έναν πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο ψιλό, περίπου 3 mm.
Το χρησιμοποιούμε με ότι γέμιση θέλουμε!
φωτο ενδεικτική από το διαδίκτυο!