Κουλούρια Καρπάθου
Υλικά
- 2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ φλιτζ. λάδι
- 4 φακελάκια μαγιά
- ½ φλιτζ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 κ.γ. γαρίφαλα τριμμένα
- ½ kg σουσάμι
- 1 κ.σ. αλάτι
- 750 γρ. σουσάμι
- Χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Ζυμώνετε το αλεύρι με τη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί για να γίνει η ζύμη εύπλαστη. Τη χωρίζετε σε μπαλίτσες και φτιάχνετε κλώνους τους οποίους τους κυλάτε για λίγο στο βρεγμένο σουσάμι μέχρι να καλυφθούν και τους κλείνετε σε στρογγυλά κουλούρια. Ψήνετε στους 200° C μέχρι να ροδίσουν αρκετά. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε τα κουλουράκια να σκληρύνουν.
πηγή womenonly.gr