Υλικά:
1 κιλό παρά μία κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κιλό βούτυρο αγελάδος ή 2 πακέτα Φλώρα
2 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές γάλα εβαπορέ
2 κρόκους αυγού
2-3 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 τσιμπιά αλάτι
1 κούπα ξηρούς καρπούς
Ζάχαρη άχνη
1/2 κιλό βούτυρο αγελάδος ή 2 πακέτα Φλώρα
2 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές γάλα εβαπορέ
2 κρόκους αυγού
2-3 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 τσιμπιά αλάτι
1 κούπα ξηρούς καρπούς
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και όταν κρυώσει λίγο ρίχνουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τους κρόκους αυγών, και ανακατεύουμε καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανίλιες, και το προσθέτουμε λίγο – λίγο στο μπωλ που έχει το μείγμα με το βούτυρο. Προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς. Ζυμώνουμε να γίνει σφιχτή και τριφτή η ζύμη και μετά πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τους κουραμπιέδες πάνω του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (αέρα) περίπου (ανάλογα με τον φούρνο) μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (να μην καούν όμως ή ξεροψηθούν). Τέλος, όπως είναι ζεστοί τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη με το σουρωτήρι και τους διατηρούμε σε κουτί αφού κρυώσουν καλά.
από την Ξένια Τεκτονίδου,
φωτο ενδεικτική από το διαδίκτυο