Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Τώρα που κόπασε η κουραμπιεδομανια, αποφάσισα να φτιάξω κι εγώ και να μοιραστώ μαζί σας την αλάνθαστη φημισμενη συνταγή της Μαρίκας Μητσοτάκη, που την είχε αποκαλύψει πριν πολλά χρόνια σε μία τηλεοπτική εκπομπή .
1/2 κ. αγελαδινό βούτυρο (ή αιγοπρόβειο ημίρευστο)
4 φλυτζανακια του καφέ άχνη,
2 βανιλιες,
3/4 απ το ποτηράκι κονιάκ,
1 πιατάκι του καφέ σιμιγδάλι ψιλό,
1 κ.γ. φουσκωτό baking,
1 κ.γ. σόδα,
1 κρόκο αυγού,
1,5 φλ. τσαγιού ολόκληρα αμύγδαλα καβουρδισμένα ,
περίπου 1 κ. αλεύρι πολυτελείας ( το άσπρο πακέτο μάρκας Άνθος ή άλλο πολυτελείας π.χ. το Μάννα για κουραμπιέδες).
Αυτή τη φορά πειραματιστηκα κι έβαλα αιγοπροβειο παχυρευστο βούτυρο στο γυάλινο βαζάκι και περισσότερο κονιάκ. Χτύπησα με την άχνη για 25′ (θέλει πάρα πολύ ώρα χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα) , μετά τον κρόκο και τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταία τα αμύγδαλα. Έψησα στον αερα στους 150 για 20′ κι όσο ήταν ζεστοί ραντισα με ανθονερο εσπεριδοειδών. Και άφθονη άχνη. Είναι οι πιο αφρατοι κι αρωματικοι κουραμπιέδες που έχω δοκιμάσει!
Εύχομαι μια γλυκιά χρονιά σε όλους!🙂