ΚΡΕΜΑ ΦΑΓΟΠΥΡΟ
Κρέμα Φαγόπυρο ΜΕ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ Ή ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1,5 φλιτζανάκια του καφέ φαγόπυρο σε κόκκους
3 φλιτζανάκια νερό
περίπου 1 φλιτζανάκι καφέ γάλα (φόρμουλα ή μητρικό)
Βράζουμε το φαγόπυρο σε νερό σε χαμηλή φωτιά 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Προσθέτουμε το γάλα και πολτοποιούμε στο μούλτι .Η ποσότητα του γάλακτος είναι ενδεικτική, επειδή άλλο φαγόπυρο φουσκώνει περισσότερο κ άλλο λιγότερο, οπότε προσθέτουμε αναλόγως σιγά σιγά μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.
ΠΗΓΗ faepaidimou.gr