ΣΠΙΤΙΚΟ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ (για να κάνετε κρέμα λαχανικών ή φρούτων ή ακόμα και σκέτο με λίγο ελαιόλαδο)
Σπιτικό, βιολογικό ρυζάλευρο
ΥΛΙΚΑ:
βιολογικό καστανό ρύζι
νερό
ελαιόλαδο
Αγοράζετε ένα πακέτο βιολογικό καστανό ρύζι.
Αδειάζετε το περιεχόμενο σε ένα δυνατό μπλέντερ ή τρίφτη καφέ (όχι μουλτι).
Κονιορτοποιείτε! Έτσι έχετε έτοιμη την πρώτη ύλη σε μορφή σκόνης!
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε 200ml νερό και το βράζετε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις κοχλάσει χαμηλώνετε αρκετά την φωτιά και ρίχνετε μέσα 50gr από το άλευροπου φτιάξατε.
Ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη συνεχόμενα για 8-10 λεπτά.
Αποσύρετε από την φωτιά και αν θέλετε ρίχνετε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο. Εναλλακτικά το ανακατεύετε με πουρέ φρούτων ή λαχανικών
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
Nερό σε αναλογία 4:1 έως 6:1.
Αντί για την εύκολη λύση του συσκευασμένου ρυζάλευρου που κυκλοφορεί στο εμπόριο, προτιμήστε για το μωρό σας να φτιάξετε μόνη σας σπιτική, βιολογική κρέμα ρυζιού!
ΠΗΓΗ faepaidimou.gr