Η απίθανη συνταγή για την ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
700γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλυτζ. λάδι
χλιαρό νερό, όσο πάρει (1 νεροπότηρο περίπου)
2 κουτ. γλ. κοφτά αλάτι
μερικές σταγόνες ξίδι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλό τυροβολιά Μυκόνου (αν δεν βρείτε, θα βάλετε ανθότυρο)
4-5 αβγά
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά του φύλλου ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό, και προσέχοντας να μη γίνει ούτε μαλακό ούτε σκληρό το ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης (χωρίς να σοτάρουμε τα κρεμμύδια). Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, φροντίζοντας το ένα κομμάτι να είναι λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη σε πάχος περίπου μισό εκατοστό.
Λαδώνουμε με μπόλικο λάδι ένα ταψί διαμέτρου 42 εκ.
Στρώνουμε στο ταψί το μεγαλύτερο φύλλο, έτσι ώστε να περισσεύει αρκετά, και στερεώνουμε τις άκρες του στο χείλος του ταψιού.
Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, χωρίς να αφήσουμε περιθώρια. Ρίχνουμε μπόλικο λάδι και χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια.
Ψήνουμε στους 200ο πάνω-κάτω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
πηγη tasteofmykonos.gr