Δροσερά ταρτάκια με σταφύλι και ανθότυρο!
(Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή για ολόκληρη τάρτα)
Υλικά
Για τη βάση
1 1/4 φλιτζάνι μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα τυριού
300γρ. ανθότυρο
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 καψουλάκι βανίλια
Για την επικάλυψη
2½ φλιτζάνια άσπρο και κόκκινο σταφύλι, τις ρόγες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
λεπτές λωρίδες από φλούδα λεμονιού
Διαδικασία
Ετοιμάζετε την επικάλυψη. Ανακατεύετε τα σταφύλια με τη ζάχαρη. Τα αφήνετε για 1 ώρα, μέχρι να λιώσει ή ζάχαρη.
Αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνετε στον πάτο και στις άκρες μιας ταρτιέρας (διαμέτρου περίπου 20 εκ.). Βάζετε την ταρτιέρα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η βάση.
Χτυπάτε όλα τα υλικά της κρέμας στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Το στρώνετε ομοιόμορφα στην ταρτιέρα. Βάζετε πάλι την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250°C. Στρώνετε τα σταφύλια με τη ζάχαρη σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνετε μέχρι να καραμελώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα απλώνετε πάνω στην κρέμα της τάρτας. Βάζετε την τάρτα στο ψυγείο. Τη διακοσμείτε με λωρίδες λεμονιού και τη σερβίρετε.
πηγη olivemagazine.gr
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Helena Jeffrey