Κριθαρότο με γαρίδες! (νηστίσιμο)
(μπορείτε να βάλετε ότι γαρίδες θέλετε, μεγάλες ή μικρές, αν είναι κατεψυγμένες θα τις ξεπλύνετε πάρα πολύ καλά, 2-3 νερά να φύγουν τα συντηρητικά τους όσο γίνεται!)
Υλικά για 4 μερίδες
300γρ. κριθαράκι (ότι θέλετε)
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 ml λευκό κρασί
1200 ml ζωμός λαχανικών
2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια (ή έτοιμες σε συσκευασία)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
20 γαρίδες μεγάλες ή 1 σακκουλάκι μικρές
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε για 1-2 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτετε το Kριθαράκι Barilla συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνετε την φωτιά και με ένα κουτάλι της σούπας προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών σιγά –σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το Κριθαράκι.
- Όταν το Κριθαράκι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε τις γαρίδες, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις κομμένες ντομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 4-5 λεπτά.
- Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες και έχουν δώσει και αυτές την γεύση τους, αποσύρετε το κριθαρότο από την φωτιά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα.
πηγή barilla.com, φωτο gossip-tv.gr