Από την καλή μας φίλη Μάρθα Σπυλιοπούλου
Υλικά
2 κιλά κυδώνι κομμένο κομματάκια
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
αρμπαρόριζα ή βανίλιες
λίγο χυμό λεμονιού.
Ζυγίζω το κυδώνι μου προσθέτω τη ζάχαρη το νερό και το βάζω να βράσει ρίχνω την αρμπαρόριζα ή τη βανίλια και όταν κοντεύει να δέσει ρίχνω το χυμό λεμονιού .Σε ένα πιατάκι βάζω λίγο κυδώνι με σιρόπι και δοκιμάζω αν έχει δέσει όταν είναι έτοιμο αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζω με μία βρεγμένη πετσέτα το αφήνω να κρυώσει και να πάρει ωραίο χρώμα. Αν θέλω να βάλω αμύγδαλο το καβουρδίζω λίγο ελαφρά.