Κατά την επίσκεψή μου στην Πύλη Τρικάλων απέσπασα μυστικά για πίτες! θα σας τα αποκαλύπτω σιγά σιγά! Η κυρία Χρυσούλα μου έδωσε το ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης και σας δίνω συνταγή για “Προζυμοπιτα φουσκωτή” που είναι σπάνια.
1 κιλό γάλα χλιαρό
1 κύβο νωπή μαγιά
3 αυγά
1 γιαούρτι μικρό (αυτό με την πέτσα, χωρίς την πέτσα)
600 γρ τυρί φέτα
Βιτάμ (αν θέλετε βάλτε όποιο βούτυρο μαλακό θέλετε, είναι μόνο για το ταψί)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι (1/2 κουταλάκι του γλυκού γιατί βάζουμε αρκετή φέτα)
Στο χλιαρό γάλα λιώνω την μαγιά, σε ένα λεκανάκι
Προσθέτω αλεύρι και αλάτι, μέχρι να γίνει χυλός σφιχτός.
Αφήνω για 1/2 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
Βάζω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω.
Η ζύμη να είναι αρκετά σφιχτή
Βουτυρώνω το ταψί και αφήνω για 15′ ακόμα να φουσκώσει
Βάζω βούτυρο και επάνω στην ζύμη και ψήνω στους 180 αντιστάσεις για 35 λεπτά. (το μέγεθος του ταψιού έχει να κάνει με το πόσο χοντρή την θέλετε)
[…] Πηγή: secretkitchenandtravel.gr […]