Από την καλή μας φίλη Πολύμνια
Κοφτάδες (ποντιακά) ή Λαχανοσαρμάδες
Υλικά
1 μεγάλο λάχανο άσπρο ή μαύρο
1,5 κιλά κιμά μοσχαρίσιο
1 φλ.τσ. ρύζι Καρολίνα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγο νερό δυόσμο
Εκτέλεση
Βράζουμε το λάχανο και τοποθετούμε μερικά φύλλα στον πάτο της κατσαρόλας μαζί με λίγο νερό και λάδι
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τον κιμά ,το ρύζι το αλάτι το πιπέρι και τον δυόσμο.
Πέρνουμε μια ποσοτητα και τυλιγουμε τους λαχανοσαρμάδες. Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Από πάνω σκεπάζουμε με φύλλα και Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και δυόσμο και δύο μεγάλες κουταλιές της σούπας φυτίνη.
Ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε μισό ποτήρι του νερού. Τοποθετουμε ενα πιατο και κατι βαρύ απο πανω για να μην χοροπηδάει το πιατο μας.
Για το αυγολέμονο χτυπάμε δύο αυγά λίγο ζωμό και τον χυμό από δύο μεγάλα λεμόνια. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας και τα απολαμβανουμε ζεστά!! Καλή επιτυχία!!