από την καλή μας φίλη Ελευθερία Παππά
Υλικά
3 κιλα ωρίμους λωτούς πολτοποιημενους
2 κυδωνια τριμμένα στον τρίφτη,
2 μήλα τριμμένα.
Εκτέλεση
Ζυγίζω τα φρούτα και βαζω πχ στα 4 κιλά φρούτου 3 κιλά ζάχαρη.
Τα αφήνουμε όλο το βράδυ να βγαλουν υγρά.
Την αλλη μετα το πρωι τα βραζω ξαφριζοντας καλά.
Αφηνω να κρυώσει.
Το απόγευμα ριχνω την κανελα το χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια.
Τα βραζω ανακατευοντας για περίπου μιση ώρα.
Πριν την τελευταία βράση ρίχνω χυμό λεμονιού.
Σβηνω τη φωτιά και βαζω την καυτή μαρμελάδα σε καυτά βάζα και γεμιζω ξεχειλα, σφραγιζω τα βάζα και αναποδογυριζω για να βγει ο αέρας και τα αφηνω αναποδα μέχρι να κρυωσουν για να πετύχω την κονσερβοποιηση. Διατηρούνται εκτός ψυγείου μέχρι να τα ανοίξουμε