Πιστεύω αυτή η τάρτα θα σας αρέσει πολύ! Μπορεί να θυμίζει καλοκαίρι αλλά με την κομπόστα γίνεται πιο χειμερινή.
Είναι εύκολη, θέλει αρκετά μπωλάκια-κουταλάκια-κατσαρολάκια αλλά αξίζει αρκεί να προσέξετε το ψήσιμο της βάσης της!
Τάρτα με ροδάκινο κομπόστα και επικάλυψη μαρμελάδα ροδάκινο
Υλικά
Για την τάρτα
2 φλυτζάνια αλεύρι
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
1 αυγό
2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
λίγο αλάτι
Για την τάρτα
2 φλυτζάνια αλεύρι
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
1 αυγό
2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
λίγο αλάτι
Για την γέμιση -κρέμα
1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια ή 1 άνθος αραβοσίτου βανίλια
γάλα
4 κ.σ φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι σαντυγί
3-4 ροδάκινα ή κομπόστα ροδάκινο**
1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο**
1 1/2 κ.γ κόρν φλάουρ
1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια ή 1 άνθος αραβοσίτου βανίλια
γάλα
4 κ.σ φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι σαντυγί
3-4 ροδάκινα ή κομπόστα ροδάκινο**
1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο**
1 1/2 κ.γ κόρν φλάουρ
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη της τάρτας, σε 1/2 φλυτζάνι αλεύρι προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μίγμα. Μετά ρίχνουμε το αυγό, με το αλάτι, την ζάχαρη και το κονιάκ και λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.
Ζυμώνουμε και μετά την ανοίγουμε σε φύλλο και το στρώνουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο σκεύος για τάρτες.
Την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20′-25′ αντιστάσεις. Προσέξτε! μην σας ξεφύγει το ψήσιμο, να είναι ξανθιά η βάση.
Οταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής βανίλια (χωρίς βράσιμο) ή το άνθος αραβοσίτου με το ανάλογο γάλα. Αν προτιμήστε το άνθος αραβοσίτου προσθέστε και 2 κ.σ ζάχαρη. Ετοιμάστε την κρέμα και αφήστε την να κρυώσει.
Μετά ανακατέψτε την κρέμα με την σαντυγί ελαφρά και γεμίστε την τάρτα, αφήστε την λίγη ώρα στο ψυγείο.
Καθαρίστε τα ροδάκινα κόψτε τα σε φετάκια και γαρνίρεται την τάρτα.
Μετά ανακατέψτε την κρέμα με την σαντυγί ελαφρά και γεμίστε την τάρτα, αφήστε την λίγη ώρα στο ψυγείο.
Καθαρίστε τα ροδάκινα κόψτε τα σε φετάκια και γαρνίρεται την τάρτα.
Τέλος ζεσταίνουμε την μαρμελάδα με 2 κ.σ νερό προσθέτουμε 1-2 κ.σ ζάχαρη και το κορν φλάουρ αφού το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.
Βράζουμε το μείγμα για 2′ και το αδειάζουμε πάνω από τα ροδάκινα.
πηγη cookpad 2011 the food lover