Η πιο ωραία και πανεύκολη πάστα φλώρα που δοκιμάσατε ποτέ!
Του Ιταλού Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι
Υλικά
4 κρόκους αυγών
100 γρ. βούτυρο εκτός ψυγείου, μαλακό
140 γρ. ζάχαρη (άσπρη ή καφέ)
λίγο αλατάκι (δηλαδή θα πάρετε με τα 3 δάχτυλα αλάτι και θα το ριξετε)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
250 γρ αλεύρι γοχ (κοσκινισμένο)
Μαρμελάδα 1 βάζο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε ή με μίξερ (γάντζο) ή με το χέρι όλα τα υλικά ΕΚΤΟΣ από το αλεύρι.
Μετά προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά
Η ζύμη είναι ωραία, αφράτη και βουτυρένια, την τυλίγουμε σε μεμβράνη για 1 ώρα στο ψυγείο
ΠΡΟΣΟΧΗ με το χέρι μπορεί να σβολιάζει η ζύμη, επιμείνετε να γίνει λεία.
Μετά χωρίζουμε σε 2/3 και 1/3 την ζύμη
Τα 2/3 για τον πάτο, το 1/3 για τα κορδονάκια
Βάζουμε σε ταρτιέρα πρώτα βούτυρο σε όλη την επιφάνεια και μετά λαδόκολα.
Απλώνουμε πάνω στην λαδόκολλα την ζύμη ωραία, να ανέβει και λίγο στα πλαϊνά
Ρίχνουμε την μαρμελάδα
Μετά κάνουμε τα κορδόνια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, αντιστάσεις για 35′.
Μην την παραψήσετε το “μπισκότο-ζύμη” όταν κρυώνει πετρώνει
πηγή twominutesangie.com