ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΛΑΚΕΡΔΑ (ή παλαμίδα) ΣΠΙΤΙΚΗ!
Τι θα χρειαστούμε, πώς γίνεται!
Υλικά
1 παλαμίδα
2 σακούλια αλάτι (της αρεσκείας σου)*
1 μπουκάλι ξύδι (της αρεσκείας σου)
1 βαθύ μπολ
Ένα ρηχό σκεύος
Πώς γίνεται
Κόψε την παλαμίδα σε ροδέλες, με καλό κοφτερό μαχαίρι
Άπλωσέ τις στο ρηχό σκεύος πάνω σε μια καλή στρώση αλάτι
Σκέπασέ τις σε αλάτι και βάλε τις στο ψυγείο για πέντε ώρες.
Στράγγισέ τις (το αλάτι θα έχει γίνει ζουμιά),
Πάρε ένα βαθύ μπολ και βύθισέ τις στο ξύδι
Βάλε το μπολ στο ψυγείο για άλλες τέσσερις ώρες
Βγάλε τις από το ψυγείο, στράγγιξε το ξύδι και σέρβιρέ τις σε πιατέλα με ελαιόλαδο και λεμόνι
Σημείωση
*Για το αλάτι, προτίμησε καλύτερα χονδρό αλλά αν δεν έχεις, όλα κάνουν. Σημείωσε πάντως πως το καλύτερο αλάτι για πάστωμα (ειδικά αν κι εσύ φοβάσαι τα μικροπλαστικά) και ψάχνεις κάτι 100% φυσικό και τέλειο για πάστωμα, είναι το σκούρο θαλασσινό χονδρό.