ΠΑΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ!
Αν έχεις λίγα ψάρια και θέλεις να τα παστώσεις σε μόνο 24 ώρες:
Τότε ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:
1. βάλε τα φιλεταρισμένα ψάρια σε ένα πιάτο
2. σκέπασέ τα εντελώς με αλάτι
3. άσε τα στο ψυγείο για 24 ώρες
4. πλύνε τα καλά και μετά ρίξε τα σε μπόλικο ξύδι να τα σκεπάζει
5. κλείσε το μπολ και βάλε το 3-4 ώρες στο ψυγείο
Τέλος, διατηρείς τα παστά σκουμπριά ή κολιούς σε ένα βάζο που θα περιέχει μισό ελαιόλαδο, μισό σπορέλαιο, λίγα φύλλα δάφνης και τα μπαχαρικά που προτιμάς:
Τα παστά σου είναι πανέτοιμα.
Τώρα, μπορείς να τα κλείσεις σε ένα γυάλινο βάζο που θα γεμίσεις με ελαιόλαδο. Αν θες για μυρωδιά, ρίξε μια φέτα λεμόνι ή μια πιπεριά.
Γενικά όμως, πειραματίσου με τα αρώματα και τις γεύσεις.
Τα παστά σου τα σερβίρεις με ό,τι πιάτο επιθυμείς αρκεί να προσθέσεις στο πιάτο λάδι και λεμόνι.