Λαζάνια με μελιτζάνες!
2 μελιτζάνες μεγάλες
Λαζάνια ωμά φαρδιά
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κιλό κιμά
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτα
450γρ. τυρί μοτσαρέλα (την κίτρινη)
3/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
Κόψτε τις άκρες και ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες. Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες ώστε να έχετε περίπου 6 έως 8 φέτες από κάθε μελιτζάνα.
Βουρτσίστε και τις δύο πλευρές των φέτες μελιτζάνας με λάδι. Τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα. Ψήστε περίπου 3 με 5 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να μαλακώσουν. όχι να καούν! Πασπαλίζουμε με αλάτι αφού βγουν από το φούρνο.
Ετοιμάζουμε τον κιμά, όπως στο παστίτσιο ή τον μουσακά.
Προσθέτουμε την σάλτσα και δίνουμε μια βράση.
Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα λαδωμένο ταψί 21x27x10 (περίπου) με αυτή τη σειρά:
1/3 των φετών μελιτζάνας, 1/3 της σάλτσας, 1/3 της μοτσαρέλας. Επαναλάβετε δύο ακόμη φορές και μετά πασπαλίζετε με το τυρί παρμεζάνα. Εάν δεν έχετε αυτό το μέγεθος ταψιού, χρησιμοποιήστε ένα ταψάκι 27×40 και δημιουργήστε 2 στρώσεις από κάθε συστατικό χρησιμοποιώντας τα μισά από τα υλικά ανά στρώμα με την ίδια σειρά. Ψήνουμε στους 180-200 περίπου 30 λεπτά, αντιστάσεις ή μέχρι το τυρί να κάνει φυσαλίδες.
Θα δοκιμάσουμε με λαζανια εχω μπολικες