Η ηρεμιστική σαλάτα με βαλεριάνα!
Για τη σαλάτα:
100 γρ. βαλεριάνα
50 γρ. μοτσαρέλα
80 γρ. πεπόνι
4 φέτες προσούτο
5 τοματίνια
1 πρέζα άνθος αλατιού
Για το λάδι βασιλικού:
1 κ.γ. πέστο βασιλικού
60 ml ελαιόλαδο
Για το πέστο:
1 ματσάκι βασιλικός
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. παρμεζάνα
50 γρ. κουκουνάρι
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς την συνθέτουμε
Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το πέστο σε μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός. Χρησιμοποιούμε όση ποσότητα χρειαζόμαστε και το υπόλοιπο το αποθηκεύουμε σε σκεύος που καλύπτουμε με ελαιόλαδο για να συντηρηθεί.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη βαλεριάνα, το προσούτο –κομμένο με το χέρι σε δυο-τρία κομμάτια–, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τη μοτσαρέλα και το πεπόνι κομμένα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το πέστο και το ρίχνουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, χωρίς να πιέζουμε τα λαχανικά. Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω τον ανθό αλατιού.
Πηγή: www.lifo.gr