Λαζάνια νηστίσιμα με κινόα και μανιτάρια
Υλικά
- 1 πακέτο λαζάνια
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 300 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 300 γρ σπανάκι φρέσκο
- 2 κρεμμυδάκια πράσινα
- 2 πράσα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 πακέτα χυμό ντομάτας+1φλιτζ νερό
- Αλάτι, πιπέρι,
- 2 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
- 1 κ γλ ρίγανη
Για την μπεσαμελ
- 1 λίτρο γάλα σόγιας
- 100 γρ αλεύρι
- 100 γρ μαργαρίνη η λάδι
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- 300 γρ Τυρί νηστίσιμο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Φτιαχνουμε την μπεσαμελ : ζεσταίνουμε το λάδι η την μαργαρίνη, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι ανακατεύουμε συνεχεία μολις ενοποιηθούν προσθέτουμε χλιαρό το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, προσθετουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο. Μόλις πήξει σβήνουμε την φωτιά και το κατεβάζουμε από το μάτι.
- Πλένουμε την κινόα και την βράζουμε 1προς 2. Δηλαδή με 2 φλυτζάνια νερό και λίγο αλάτι για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (μόλις βράσει κατεβάζουμε)
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά ψιλά κομματάκια. Τσιγαρίζουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά το σκόρδο, και το σπανάκι με το χυμό ντομάτας το νερό, αλάτι, πιπέρι, και την κινόα. Έτοιμο. Πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό γι’ αυτό δεν το βράζουμε πολύ. Μόλις βάλουμε την σάλτσα και πάρει μια βράση το κατεβάζουμε.
- Βάζουμε λίγη από την μπεσαμελ στο ταψί απλωνουμε μια σειρά λαζάνια ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα το τυρί και πάλι λαζάνια κλπ. Από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμελ.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά, στις αντιστάσεις περίπου ή μέχρι να ροδίσει η κρέμα. Έτοιμο!
πηγή cookpad.com