από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
2 κούπες πλιγούρι,
5 κούπες ζεστό νερό,
1 κρεμμύδι ξερό,
τοματίνια,
1 πιπεριά (για γεμιστά),
1 καρότο ( όλα σε μικρά καρεδάκια).
Σωτάρισα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, μετά πρόσθεσα την πιπεριά, κατόπιν τα τοματίνια, το νερό, λεμόνι αλατοπίπερο,γλυκιά πάπρικα,κρόκο Κοζάνης κουρκουμά και ρίγανη και σιγοβρασα.
Όταν χυλωσε λίγο πρόσθεσα και το καρότο.
Μόλις ήπιε τα υγρά έσβησα.
Έκοψα 1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο και 2 καρότα και τα σωτάρισα σε ελαιόλαδο με τη σειρά που ανέφερα.
Έριξα το ζωμό απ το κρέας (που ήδη είχα βράσει-μαγειρέψει)), αλατοπίπερο, γλυκιά πάπρικα και πρόσθεσα το κρέας μαζί με τα κόκαλα.
Άφησα να πάρουν μία βράση κι αφαίρεσα το κρέας.
Σιγοβρασα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά κι αφαίρεσα τα κόκαλα.
Πολτοποιησα τα λαχανικά και ξαναεβαλα στο ζωμό.
Διέλυσα 1 κουταλιά σούπας κορν φλαουρ σε κρύο ζωμό που κράτησα και το έριξα στο ζωμό.
Σιγοβρασα για άλλα 5 λεπτά. Μπορεί από εμφάνιση να μη λέει πολλά, αλλά η γεύση δεν περιγράφεται 😍