Από την καλή μας φίλη Σοφία Παπασπανοπούλου
Στο πιρεξ μου έβαλα λίγο λάδι πασπαλισα λίγη τριμμένη φρυγανιά και έστρωσα τις πατάτες μου τις οποίες τις έχω ψήσει στον φούρνο…
Στην συνέχεια έφτιαξα τον κιμά σόγιας και έβαλα μέσα λαχανικά της αρεσκείας μου..
Έστρωσα από επάνω τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις έχω τηγανισει…
Κομμένες σε φέτες….
Για την νηστισιμη μπεσαμελ…
Έβρασα 5 φλιτζανια του τσαγιού νερό και αφού έβρασε το νερό, έβαλα μέσα 3/4 του φλιτζανιού νιφάδες πατατας για πουρέ…. Και 1 κύβο λαχανικών….
Το ανακάτεψα μέχρι να πήξει…
Το άφησα λίγο να κρυώσει και σε 1 κατσαρόλα έβαλα μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι….
Ανακάτεψα να πάρει χρυσαφένιο χρώμα ρίχνοντάς το λίγο λίγο να μην σβολιασει και μετά ρίχνω μέσα και ανακατεύω τις πατάτες που έχω κάνει πουρέ…
Αφού κατεβάσω από το μάτι, ρίχνω λίγο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο….
Πασπαλίζω με λίγη φρυγανιά τριμμένη και ψήνω σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα…. Καλή μας όρεξη…. 😉