Μαγειρίτσα με συκωτάκια πουλιών
(για όσους δε μπορούν ή δεν θέλουν να φτιάξουν με εντόσθια αρνιού)
Υλικά
- 1 πακέτο συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο μαρούλι χοντροκομμένο
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λεμόνι+1 αβγό για το αβγόκομμα (αυγολέμονο)
Εκτέλεση
Ρίχνετε το ρύζι, φέρνετε δυο βόλτες, στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια, μετά το μαρούλι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ½ ποτήρι νερό, τον άνηθο και το δυόσμο, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο για μισή ώρα.
Χτυπάτε στο μπλέντερ τον κρόκο του αβγού, ύστερα προσθέτετε το λεμόνι και τέλος λίγο από το ζουμί του φαγητού. Ρίχνετε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει μια βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά και σερβίρετε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα συκωτάκια με το μπαχάρι και το κρεμμύδι.
Tips
Tα συκωτάκια κόβονται πιο εύκολα σε μικρά κομματάκια με ψαλίδι.
Μπορείτε να προσθέσετε κι ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό αλλά και μυρώνια και καυκαλήθρες και σπανάκι ή σέσκουλα ή άγρια χόρτα.
συνταγή Ελένη Ψυχούλη, Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή