από την καλή μας φίλη Άννα Γεωργιάδου
ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ ΜΗΛΟ -κυδώνι
1.200γρ. Μήλα
1 κιλο ζαχαρη
1ποτηρι νερό
2 βανιλιες
έβαλα και 1 κυδωνι
Κόβουμε τα μήλα κυδωνατα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Κάνουμε το τεστ με το πιατάκι.
Ριχνουμε μια κουταλιά μαρμελάδα και κάνουμε με το κουτάλι μια γραμμή σαν δρομάκι.
Αν δεν κλείσει είναι έτοιμη.