από την καλή μας φίλη Ελευθερία Παππά
Συνταγη
20 λεμόνια
4 πορτοκάλια
4 μανταρίνια
Κανέλα, ζάχαρη.
Βράζω τα φρούτα 4 φορές από 5 λεπτά έκαστη, για να ξεπικρισουν.
Πολτοποιω τα φρούτα και τα ζυγίζω. Στα 3 κιλά πολτό βάζω 2, 200 περίπου κιλά ζάχαρη και αφήνω αρκετές ώρες να βγάλει υγρά.
Βράζω περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας και αφαιρώ όσα κουκούτσια βγαίνουν στην επιφάνεια.
Αφήνω να κρυώσει καλά.
Μετά από ώρες ρίχνω 2 ξυλάκια κανέλα και ξαναβράζω. Ανακατεύω συνέχεια να μην κολλήσει.. Αποστειρωνω τα βάζα και στα καυτά βάζα ρίχνω την καυτή μαρμελάδα μέχρι να γεμίσει το βάζο ξεχειλα. Καπακωνω και γυρνώ ανάποδα, για να πετύχω την κονσερβοποιηση και αφήνω μέχρι να κρυωσουν τα βαζα.