Από την καλή μας φίλη Μαρία Ν. Κίτσου
Μαρμελάδα φράουλα!! 🍓🍓🍓🍓
2 κιλά φράουλες, σχολαστικά πλυμένες
1 & 1/2 κιλό ζάχαρη, γιατί είναι ακόμα αγουρούτσικες
1 καψουλάκι βανίλιας
1/2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
Αφού έπλυνα τις φράουλες και τις ξεκοτσάνισα, τις έκοψα σε κομματάκια, μέσα σε μια βαθειά κατσαρόλα. Κατόπιν τις “ζύμωσα” με πεντακάθαρο χέρι, για να πολτοποιηθούν και έριξα από πάνω την ζάχαρη.
Τις άφησα έτσι όλη τη νύχτα και το πρωί τις έβρασα, ανακατεύοντας πολύ ταχτικά.
Όταν έπηξε αρκετά, έριξα τη βανίλια και το χυμό λεμονιού, έβρασα ελάχιστα ακόμη και έσβησα το μάτι.
Δεν περιμένουμε να πάρει την υφή της μαρμελάδας όσο βράζει και όσο είναι ζεστή.
Όσο κρυώνει, τόσο πήζει.
Αχ και να μπορούσα, να σας στείλω και την μυρωδιά….!!!! Μοσχοβόλισε ο τόπος!!!! 🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓