Αυτό το έχετε δοκιμάσει; ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΟΤΟ!
Αφού μας απαντήσατε αρκετοί ότι σας αρέσει το καρότο, σας δίνουμε αυτή την καταπληκτική εκδοχή, για να απολαύσετε το καρότο στο πρωϊνό σας ή στο δεκατιανό ή απογευματινό ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (αν δεν θέλετε στέβια για τα παιδιά βάζετε ζάχαρη καστανή!)
Ιδανική για διαβητικούς.
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ…!!!!!
ΥΛΙΚΑ
10 μέτρια καρότα
5 κ.σ. κρυσταλική στέβια σε αναλογία με την ζάχαρη 1:3
2 ξυλάκια κανέλα
5 καρφάκια γαρίφαλο
χυμό απο 1/2 λεμόνι
2 ποτήρια νερό
Τρίβουμε τα καρότα στο ψιλό μέρος του τρίφτη και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε έως να πιει σχεδόν όλο το υγρό του.
Αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και το περνάμε λίγο από το μούλτι να γίνει λείο ή το αφήνουμε έτσι όπως είναι!!
Μια γλυκιά απόλαυση με πολύ ελάχιστες θερμίδες!!
Συνοδεύει τέλεια την φρυγανιά μας και ακόμα καλύτερα το γιαούρτι μας!
Την βάζετε σε αποστειρωμένο βάζο.
πηγη συνταγής syntagesgiadiabitikoys.blogspot.com, Μαρία Κούρτη.