ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ!
ΟΝΕΙΡΟ!
Συστατικά
1/2 κιλό ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
1 λίτρο γάλα
6 αυγά
400 γρ Ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
100 γρ. σταφίδα
100 γρ. Χοντροκομμένα καρύδια
1 βανίλια
Οδηγίες
Βάζουμε 200 ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και στη φωτιά, Ανακατεύουμε απαλά και συνέχεια μέχρι να γίνει μια χρυσή καραμέλα.
Ρίχνουμε την καυτή καραμέλα σε ένα σκεύος που θα ψήσουμε την πουτίγκα, στη συνέχεια περιστρέψτε το να καραμελώσουν ο πατος και οι πλευρές.
Κόβουμε την ψίχα του ψωμιού σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε το γάλα, και το αφαιρούμε από τη φωτιά πριν βράσει! Ρίξτε το γάλα σε ένα μπολ που έχετε τα ψίχουλα ψωμιού, και ανακατεύετε μέχρι το ψωμί απορροφά όλα το γαλα.
Χτυπάμε ξεχωριστά τα αυγά, με 200 γρ ζάχαρη και τη βανίλια .
Όταν κρυώσει το μείγμα με το ψωμί, προσθέστε τα χτυπημένα αυγά, χτυπώντας το μείγμα έως ότου η ζύμη είναι ομοιόμορφη, προσθέτοντας λίγο σταφίδες και καρύδια.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε φόρμα και βάζουμε στο φούρνο μέτρια φωτιά, 180, για 30-40 λεπτά. Θα είναι έτοιμη όταν βυθίσουμε το ξυλάκι ή ένα μαχαίρι στο κέντρο και δεν αφήνει υπόλοιπα.
Όταν κρυώσει, βάλτε το γλυκό στο ψυγείο.